Július - 2020
H K S C P S V
  01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Tudástranszfer

A BCE Innovációs Központ Nonprofit Kft. alapvető feladata az egyetemi kutatás-oktatás területén elért eredmények egyetemen belül és -kívül történő hasznosításának előmozdítása.

Az Egyetem hét karának, tanszékeinek, kutatóközpontjainak, -csoportjainak, illetve egyes kutatóinak munkája igen szerteágazó és sokrétegű, az innovációs szervező, támogató tevékenységnek is ehhez kell alkalmazkodnia.

Az aktuális kutatási témákról a karok honlapjain olvashatnak részletesen. Az Egyetem kutatóközpontjainak elérhetősége itt található.

Külön figyelmet érdemel az egyetemi karokat átfogó Corvinus Science kutatási projekt, amely öt kiemelt fontosságú, az egyetem integrációját demonstráló interdiszciplináris szakmai témát tartalmaz:

  • a fenntartható fejlődés feltételeinek biztosítása
  • az üzleti szektor versenyképességének javítása
  • agrár- és élelmiszergazdasági innovációk
  • a hazai tudásteljesítmény szerepe a gazdasági szerkezet átalakításában
  • a modern állam helyének és szerepének piacgazdasági viszonyok közötti újraértelmezése.

A Corvinus Science tevékenységéről és a műhelyek szakmai programjáról itt olvashatnak.

A BCE Innovációs Központ Nonprofit Kft. folyamatosan figyelemmel kíséri az egyetemen folyó tudományos munkát. Erre építve feladata, hogy kutatási- és pályázati projektötleteket generáljon, továbbá, hogy pályázati pénzek felhasználásával a kutatások pénzügyi hátterét biztosítsa, megerősítse. A megvalósított vagy megvalósulás alatt lévő pályázatokról részletesen itt olvashatnak.

Az egyetemen megszületett kutatási eredmények megismertetését, megvitatását az Innovációs Központ konferenciák, workshopok szervezésével, kiadványok megjelentetésével is támogatja.

Az Innovációs Központ hozzájárul az egyetem oktatás fejlesztéséhez. Ennek egyik területe a tananyag- és tartalomkorszerűsítés elősegítése, például az élelmiszerbiztonság, -minősítés területén.

A tágabb értelmű- és körű ismeretterjesztéssel kapcsolatban feltétlenül ki kell emelni a Köz-Gazdaság szakfolyóirat megjelentetését valamint az Életcélok-Hitvallások televíziós műsorsorozat megvalósításának és finanszírozásának koordinálását. Ezen túlmenően tevékenyen részt vesz az egyetem egészét érintő nagyszabású fejlesztési projektekben, amelyek a BCE tudományos képességének erősítését, a hallgatói, intézményi szolgáltatásfejlesztést egyaránt szolgálták.

Az együttműködés formáiról általánosságban elmondható, hogy a Központ a projektek előkészítését, megvalósítását rendszerint más cégekkel, intézményekkel, szervezetekkel együttműködve, meghatározott munkamegosztás szerint végzi. Saját projektjeinél alvállalkozókat alkalmaz, egyetemen belülről, vagy külsős cégeket, vállalkozókat. Más esetben saját munkatársait „kölcsönzi” nagyobb, például egyetemi projektek lebonyolításához. Egyes esetekben partnerként szerepelünk a technológia transzferben, máskor komplex projektmenedzseri tevékenységet végzünk. Ez a megvalósíthatósági tanulmány megírásától a folyamatos koordináláson keresztül a pénzügyi menedzsment feladatok ellátásáig, az időszaki beszámolók, a zárójelentés elkészítéséig terjed. Minden esetben kiemelt feladatként vállaljuk a pályázatfigyelést, a komplex pályázati anyagok elkészítését, a pályázatok lebonyolítását, a monitoringját.

Utolsó frissítés: 2012.06.06.