Július - 2020
H K S C P S V
  01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Rendezvények

Agria Media 2011 és ICI-11

jubileumi Információtechnikai és Oktatástechnológiai Konferencia és Kiállítás

Rövid ismertető

Az Eszterházy Károly Főiskola, a HunDidac Szövetség, az Open University Malaysia, és az egyiptomi Delta Academy of Science tisztelettel meghívja Önt az Agria Media 2011 és az ICI-11 jubileumi Információtechnikai és Oktatástechnológiai Konferenciára és Kiállításra.

A jubileumi konferencia célja:

A jubileumi konferencia célja kettős. Egyrészt továbbra is fórumot kíván adni az IKT oktatás, kutatás és fejlesztés, az oktatómédia gyártás és forgalmazás szakembereinek, az IKT felhasználóinak és alkalmazóinak; elősegítvén ezzel az új kutatások eredményeinek megismerését és a szakmai tapasztalatcserét. Másrészt, a 10. találkozás kiváló alkalom az információtechnika, szoftvertechnológia, és az oktatástechnológia utóbbi 20 éves fejlődésének, hazai és nemzetközi kutatási és gyakorlati eredményeinek áttekintésére, értékelésére, s ennek alapján a jövő tudás-társadalom megközelítésére. Ph.D. hallgatóknak – a kutatási területüknek megfelelő szekcióban – kedvezményes részvételi lehetőséget biztosítunk.

További információ

EACEA KONFERENCIA, KIJEV

Az Európai Bizottság Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynöksége (EACEA) 2011. december 5-6-án konferenciát rendez Kijevben a Tempus és Erasmus Mundus programok népszerűsítése céljával az EU Keleti Partnerség kezdeményezése keretében.

A résztvevőknek lehetőségük lesz részleteiben megismerkedni a programokkal, tanácsokat kaphatnak a pályázatuk elkészítésével, a projektek menedzsmentjével kapcsolatban, valamint alkalmuk nyílik kapcsolatokat építeni a Keleti Partnerségben részt vevő országok (Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Grúzia, Moldova, Örményország és Ukrajna) felsőoktatási intézményeivel.

A konferencián előreláthatóan 310-en vehetnek részt: 210-en a Keleti Partnerség országaiból, 100-an pedig az EU tagállamaiból. Utóbbiak közül tagállamonként egy felsőoktatási intézmény egy képviselője (nemzetközi és/vagy pályázatírói, projektmenedzsment tapasztalattal rendelkező oktató vagy adminisztratív munkatárs) az EACEA támogatásával és meghívásával részt vehet a konferencián. AZ EACEA fedezi a résztvevő szállásköltségeit (maximum 3 éjszakára) és étkezést is biztosít a konferencia ideje alatt, ám az utazás (beleértve a reptéri transzfer, a helyi közlekedés és az esetleges vízum) költségei a résztvevőket terhelik.

A magyar felsőoktatási intézmények számára fenntartott helyre a Tempus Közalapítványnál lehet jelentkezni a mellékelt űrlap kitöltésével legkésőbb 2011. szeptember 12-ig a gabor.dobos@tpf.hu e-mail címen. A Közalapítvány a jelentkezések közül maximum ötöt továbbít az EACEA felé, ahol kiválasztják, hogy melyik intézmény vehet részt a konferencián.

China Hi-Tech Fair

2011. szeptember 13-án, 8:30 órás kezdéssel, a budapesti Ramada Resort Aquaworld Hotelben kerül sor, immár negyedik alkalommal, a China Hi-Tech Fair Budapest, a magyar-kínai gazdasági és üzleti kapcsolatok kiemelt eseményére.

Az idei rendezvény elsősorban az infokommunikáció, biotechnológia, energiahatékonysággal és környezetvédelemmel kapcsolatos technológiák, valamint a kapcsolódó befektetések területén érdekelt vállalkozások, befektetők és szakmai szövetségek számára nyújt alkalmat a közvetlen partnerszerzésre.

Az esemény első felében a kínai-magyar kapcsolatokról, az abban rejlő üzleti lehetőségekről és fejlődési irányokról szóló előadásokat hallgathatnak meg a résztvevők. Az előadók között szerepel

  • Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes,
  • Fellegi Tamás, nemzeti fejlesztési miniszter,
  • Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke,
  • Gao Jian, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete,
  • Yuan Baocheng, Shenzhen város alpolgármestere is.

Az ebédet követően, délután egy üzleti partnerkereső fórumon lesz lehetősége a résztvevő magyar cégeknek, hogy a szervezők által biztosított tolmácsok segítségével megbeszéléseket folytathassanak a kínai cégekkel a jövőbeni együttműködésükről.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött a chtf.info(kukac)nfm.gov(pont)hu e-mail címen, ahol a www.chtf.eu honlap mellett bővebb tájékoztatás is kérhető.

Utolsó frissítés: 2012.06.06.